Fodergulerødder fra Gulerodsmanden.dk er dyrket på Lammefjorden i Odsherred på Sjælland.
Fodergulerødder er gulerødder som bliver sorteret fra, inden 1. klasses gulerødder pakkes til supermarkeder, grønthandlere, varehuse og købmænd. Gulerødderne bliver frasorteret fordi, de er skæve, knækkede, for store eller for små til at sælge som klasse 1 kvalitet i detailhandlen.
Fodergulerødder er friske gulerødder ligesom klasse 1 gulerødderne, og de bliver vasket 2 gange inden de pakkes i sække og kasser.
Vi leverer fodergulerødder i bigbags à ca. 500 kg og i hele paller med 50 sække à ca. 15 kg.
Gulerodsmanden.dk er godkendt af Fødevarestyrelsen. Alle sække med fodergulerødder er mærket med LOT/BATS numre og ophavssted. Dermed kan fodergulerødderne spores/trackes i hele forsyningskæden.
Lammefjordsgulerødder
Næringsrige og smager bedre....
Lammefjorden er et enestående godt landbrugsområde, der er meget rig på næringsstoffer.
Næringsstofferne er støbt ved, at døde dyr og planter igennem årtusinder er sunket ned på havbunden og efterhånden omskabt til dynd (nogle steder i mere end 20 meters tykkelse). I dyndet blev sand, men især lerpartikler, også aflejret. Store dele er næsten stenfri, og de mange muslingeskaller og østersskaller giver et naturligt højt indhold af kalk.
Kendetegnet ved Lammefjordsgulerødder er et ekstra højt indhold af naturlig karotin og sukker.
Karotin er forstadiet til dannelse af A-vitamin og sukker har betydning for gulerodssmagen.
Lammefjordsgulerødder bliver lagt på køl, når der er flest næringsstoffer i dem.
Temperaturen i kølehusene ligger på ca. 1 grad og luftfugtigheden er over 95%. Ved denne stabile kølige opbevaring lever guleroden stadig; den begynder f.eks. at omdanne stivelse til sukker (0,3% af gulerodens vægt er stivelse). Der sker også noget indbyrdes mellem de forskellige sukkerarter - med det resultat, at det totale sukkerindhold forhøjes. Tørstofindholdet, der har betydning for gulerodens sprødhed, forbliver næsten uændret.
Undersøgelser har vist, at kølehusopbevarede Lammefjordsgulerødder sidst på vinteren indeholder op til 25% mere sukker og op til 30% mere naturlig karotin end nyopgravede, halmdækkede gulerødder.
Når du vælger Lammefjordsgulerødder, har du derfor sikkerhed for, at du altid får en næringsrig gulerod, der er knasende sprød og smager bedre...
(kilde: www.lammefjorden.dk)